Kontakt Skupina OMV

Logout
Webové stránky OMV
Zavřít

OMV Česká republika a Celé Česko čte dětem®

  • Společnost OMV Česká republika je nejdéle spolupracujícím partnerem neziskové organizace Celé Česko čte dětem®
  • Finanční prostředky společnosti OMV jsou využívány nejen na nákup knih do škol, školek, knihoven a dalších institucí, ale také financují projekty typu: Čteme dětem v nemocnicích, Babička a dědeček do školky atd.
  • Zaměstnanci OMV se letos znovu zapojí do interní sbírky knih

Celostátní kampaň Celé Česko čte dětem®, se kterou OMV čerstvě prodloužila smlouvu o vzájemné spolupráci až do poloviny roku 2014, se od svého vzniku v roce 2006 snaží nejen o renesanci čtení dětem, ale přináší jim i kvalitní literaturu. OMV je nejdéle spolupracujícím partnerem kampaně.

„Předčítání dětem rozvíjí jejich paměť a představivost, učí myšlení. Utváří také pevné pouto mezi rodičem a dítětem. Stačí dvacet minut denně. Každý den. Jde o investici do naší nejmladší generace, proto jsme rádi, že můžeme kampani dlouhodobě pomáhat,“ vysvětluje důvody prodloužení smlouvy vedoucí provozu čerpacích stanic OMV Česká republika Pavel Kovář.

OMV nepřispívá jen finančně, ale na kampani se aktivně podílejí i její zaměstnanci. V roce 2013
se znovu zapojí do interní sbírky hodnotných knih pro děti. Naváží tak na svoji úspěšnou sbírku z roku 2011, jejímž výsledkem bylo 1 500 knih, které byly rozděleny do 80 dětských ordinací v ČR. Cílem projektu je vybudovat dětské knihovny v nemocnicích a ambulancích dětských lékařů pro děti, které jsou krátkodobě nebo bohužel i dlouhodobě hospitalizované v nemocnicích, a také těm, které čekají na vyšetření v ambulancích.

 „Velice si ceníme dlouhodobé finanční podpory OMV a spolupráce, která je pro činnost naší organizace zásadní.,“ říká zakladatelka a ředitelka Celé Česko čte dětem® Eva Katrušáková a dodává: „Díky finanční podpoře jsme mohli a nadále můžeme kampaň pořádat a prezentovat i svého partnera, společnost OMV.“

O tom, že OMV v České republice podporuje v rámci svých CSR aktivit špičkový projekt, svědčí
i skutečnost, že Eva Katrušáková byla za kampaň Celé Česko čte dětem® zvolena finalistkou soutěže Sociálně prospěšný podnikatel roku 2012, kterou vyhlašuje Ernst & Young a Schwabova nadace pro sociální podnikání ve spolupráci s HR Partners.

Kromě jednorázových sbírek jsou finanční prostředky společnosti OMV po celou dobu spolupráce využívány na celou řadu pravidelných projektů. Mezi ně patří například zapojování škol, školek, knihoven a jiných institucí do kampaně Celé Česko čte dětem®, nebo vrcholná akce kampaně Týden čtení dětem v České republice. 

Do kampaně je zapojeno doslova celé Česko, od téměř stovky známých osobností jako jsou Dagmar Havlová, Michal Horáček, Zdeněk Svěrák, Barbora Špotáková, Aňa Geislerová až po kapelu Chinaski. Patrony kampaně Celé Česko čte dětem® jsou spisovatel Michal Viewegh, písničkář Jarek Nohavica, herec Bolek Polívka a herečka a zpěvačka Zora Jandová.

Doplňující informace:

Celé Česko čte dětem® - Záštity

Kampani Celé Česko čte dětem® byly uděleny záštity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva kultury ČR, Národní knihovny ČR a Dětského fondu OSN UNICEF. Zesnulý prezident Václav Havel měl od roku 2006 osobní záštitu nad kampaní Celé Česko čte dětem®. www.celeceskoctedetem.cz

OMV Česká republika, s.r.o.

Společnost OMV vstoupila na český trh v roce 1991. OMV Česká republika, s.r.o. má centrálu v Praze a v současné době provozuje 215 čerpacích stanic a drží 13% podíl na trhu v České republice.
Čerpací stanice OMV jsou multifunkčními centry služeb – jsou to čerpací stanice pro lidi i vozidla. Zákazníci OMV mají k dispozici paliva, maziva a služby mycích linek té nejvyšší kvality; kromě toho 118 stanic VIVA nabízí čerstvé sendviče, občerstvení a širokou škálu doplňkových služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává více než 70 lidí a vytvořila více než 2 000 pracovních míst prostřednictvím své sítě čerpacích stanic.

OMV Aktiengesellschaft

S celkovými tržbami ve výši 34,05 miliardy EUR a 29 800 zaměstnanci v roce 2011 je OMV Aktiengesellschaft jednou z největších rakouských průmyslových společností obchodovaných na burze. V oblasti průzkumu a těžby je OMV aktivní ve dvou stěžejních zemích, v Rumunsku a Rakousku, a drží si vyvážené mezinárodní portfolio. Společnost OMV disponovala ke konci roku 2011 prokázanými zásobami ropy a zemního plynu ve výši přibližně 1,13 miliardy barelů ropného ekvivalentu a v roce 2011 těžila okolo 288 000 barelů ropného ekvivalentu denně. V oblasti plynu a energetiky prodala společnost OMV v roce 2011 přibližně 272 TWh zemního plynu. V Rakousku provozuje OMV síť plynovodů o délce 2 000 km, jejímž prostřednictvím bylo v roce 2011 dodáno cca 101 miliard metrů krychlových zemního plynu. Central European Gas Hub společnosti OMV patří s objemem obchodování ve výši zhruba 47 miliard krychlových metrů ročně mezi nejdůležitější předávací stanice v kontinentální Evropě. V oblasti rafinace a odbytu má společnost OMV k dispozici roční kapacitu rafinérií 22,3 milionů tun a ke konci roku 2011 provozovala přibližně 4 500 čerpacích stanic ve 13 zemích včetně Turecka. Společnost OMV dále posílila svoji vedoucí pozici akvizicí 97% podílu ve společnosti Petrol Ofisi, která zastává v Turecku post leadera na retailovém i business trhu.

Vyhledávač olejů