Kontakt Skupina OMV

Logout
Webové stránky OMV
Zavřít

OMV prodá část své sítě čerpacích stanic

Společnosti OMV a Benzina podepsaly smlouvu o prodeji a převodu části čerpacích stanic
vlastněných OMV v České republice společnosti Benzina. Tato transakce zahrnuje 68 čerpacích stanic, které budou následně provozovány pod značkou Benzina. Po uzavření této dohody bude společnost OMV na území České republiky provozovat síť více než 135 čerpacích stanic. Obě strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat kupní cenu transakce.

Manfred Leitner, člen výkonné rady OMV, který zodpovídá za oblast rafinace a odbytu (Downstream), dodává: "Nadále pokračujeme v naší strategii optimalizace sítě čerpacích stanic OMV na našich nejdůležitějších trzích. Po této transakci budeme na českém trhu v optimální pozici."

Transakce závisí na některých dalších podmínkách a podléhá schválení příslušným antimonopolním úřadem. Předávání jednotlivých čerpacích stanic začne podle očekávání v průběhu roku 2016 a bude dokončeno v roce 2017.

Doplňující informace:
OMV Česká republika, s.r.o.

Společnost OMV vstoupila na český trh v roce 1991 jako OMV Česká republika, s.r.o. Centrálu má v Praze a v současné době provozuje 205 čerpacích stanic a drží 13% podíl na trhu v České republice. Čerpací stanice OMV jsou multifunkčními centry služeb – jsou to čerpací stanice pro lidi i vozidla. Zákazníci OMV mají k dispozici paliva, maziva a služby mycích linek; kromě toho 122 stanic VIVA nabízí čerstvé sendviče, občerstvení a širokou škálu doplňkových služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává téměř 70 lidí a vytvořila více než 2 000 pracovních míst prostřednictvím své sítě čerpacích stanic.

OMV Aktiengesellschaft
S celkovými tržbami ve výši 36 miliardy EUR a zhruba 25 500 zaměstnanci v roce 2014 je OMV Aktiengesellschaft jednou z největších rakouských průmyslových společností obchodovaných na burze. V oblasti průzkumu a těžby (Upstream) je OMV aktivní ve dvou stěžejních zemích, v Rumunsku a Rakousku, a drží si vyvážené mezinárodní portfolio. V roce 2014 těžila společnost OMV okolo 309 000 barelů ropného ekvivalentu denně. V oblasti rafinace a odbytu (Downstream) má společnost OMV k dispozici roční kapacitu rafinérií 17,8 milionů tun a ke konci roku 2014 provozovala zhruba 4 100 čerpacích stanic v 11 zemích. V Rakousku provozuje OMV síť plynovodů a má také zásobníky zemního plynu v Rakousku a Německu. Objem prodeje plynu v roce 2014 dosáhl hodnoty 114 TWh.

Vyhledávač olejů