Kontakt Skupina OMV

Logout
Webové stránky OMV
Zavřít

OMV zůstává generálním partnerem českého skoku na lyžích

  • OMV bude i v roce 2014 sponzorovat český skokanský tým
  • Česká republika hostí mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově 2014

OMV, tradiční partner českých skokanů na lyžích, prodloužil sponzorskou smlouvu na další sezónu. Smlouva byla oficiálně podepsaná v průběhu pražského koncertu Rogera Waterse, slavného bývalého člena skupiny Pink Floyd.  

Pražský koncert Rogera Waterse se již pomalu stává tradicí, stejně jako podpora skokanů na lyžích ze strany OMV. Český skok na lyžích proto opět využil středečního koncertu bývalého člena skupiny Pink Floyd v Praze a dojednal při něm poslední podrobnosti prodloužení smlouvy se společností OMV v partyboxu českého skokanského týmu. OMV je jako rakouská firma již tradičně spojená se skoky na lyžích. Národní mužstva skokanů podporuje v Rakousku již více než dvacet let, v České republice začala se sponzoringem skokanů v roce 2004.

„OMV již řadu let podporuje skokany na lyžích od juniorské úrovně až po elitní sportovce. Jsme potěšeni, že i nadále zůstáváme generálním partnerem českých skokanů a těšíme se na další skvělou skokanskou sezónu,“ říká Michal Janda, marketingový specialista z OMV Česká republika.

V partyboxu skokanů se včera kromě OMV sešli i další významní partneři nejen úseku skoku na lyžích, ale i připravovaného mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově 2014. Chvíli času si v závodním režimu Summer Grand Prix našel také kompletní reprezentační tým včetně Romana Koudelky a Jana Matury.

"Vážíme si dlouholeté významné podpory našeho partnera a jsme rádi, že můžeme ve spolupráci pokračovat i nadále směrem k vrcholům nadcházející sezóny, olympiádě v Soči i mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově,“ řekl Rostislav Jozífek, sportovní ředitel Úseku skoku na lyžích Svazu lyžařů ČR a šéf organizačního výboru MS v letech v Harrachově.

Doplňující informace:

OMV Česká republika, s.r.o.
Společnost OMV vstoupila na český trh v roce 1991 jako OMV Česká republika, s.r.o. Centrálu má v Praze a v současné době provozuje 215 čerpacích stanic a drží 13% podíl na trhu v České republice.

Čerpací stanice OMV jsou multifunkčními centry služeb – jsou to čerpací stanice pro lidi i vozidla. Zákazníci OMV mají k dispozici paliva, maziva a služby mycích linek; kromě toho 118 stanic VIVA nabízí čerstvé sendviče, občerstvení a širokou škálu doplňkových služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává více než 70 lidí a vytvořila více než 2 000 pracovních míst prostřednictvím své sítě čerpacích stanic.

OMV Aktiengesellschaft
S celkovými tržbami ve výši 42,65 miliardy EUR a zhruba 29 000 zaměstnanci v roce 2012 je OMV Aktiengesellschaft jednou z největších rakouských průmyslových společností obchodovaných na burze. V oblasti průzkumu a těžby (E&P) je OMV aktivní ve dvou stěžejních zemích, v Rumunsku a Rakousku, a drží si vyvážené mezinárodní portfolio. Společnost OMV disponovala ke konci roku 2012 prokázanými zásobami ropy a zemního plynu ve výši přibližně 1,12 miliardy barelů ropného ekvivalentu a v roce 2012 těžila okolo 303 000 barelů ropného ekvivalentu denně. V oblasti plynu a energetiky (G&P) prodala společnost OMV v roce 2012 přibližně 437 TWh zemního plynu. V Rakousku provozuje OMV síť plynovodů o délce 2 000 km, jejímž prostřednictvím bylo v roce 2012 dodáno cca 103 miliard metrů krychlových zemního plynu. OMV Central European Gas Hub patří mezi nejdůležitější předávací stanice v kontinentální Evropě. V oblasti rafinace a odbytu (R&M) má společnost OMV k dispozici roční kapacitu rafinérií 22 milionů tun a ke konci roku 2012 provozovala přibližně 4 400 čerpacích stanic ve 13 zemích včetně Turecka. Společnost OMV dále posílila svoji vedoucí pozici akvizicí 97% podílu ve společnosti Petrol Ofisi, která zastává v Turecku post leadera na retailovém i business trhu.

Vyhledávač olejů