Kontakt Skupina OMV

Logout
Webové stránky OMV
Zavřít

Vysoká kvalita paliv MaxxMotion ověřena

  • Výsledky testů kvality prémiových paliv OMV jsou nyní potvrzeny rakouským kontrolním sdružením TÜV Austria

Sít čerpacích stanic OMV v České republice obdržela certifikát potvrzující výsledky testů prémiových paliv MaxxMotion, a to od kontrolního sdružení TÜV (Technischer Überwachungs-Verein, Technické kontrolní sdružení).

Kontrolní sdružení provedlo v nezávislém testovacím centru ověření laboratorních analýz kvality paliv MaxxMotion. Potvrdilo tím účinky paliv (ochrana před korozí, prémiová biosložka HVO, cetanové číslo) i výsledky testování motoru (čistící efekt MaxxMotion).

Certifikát může obdržet pouze společnost, která dodržuje veškeré procesy v souladu s evropskými standardy a českou legislativou. "Certifikace TÜV Austria potvrzuje vysokou kvalitu prémiových paliv nabízených společností OMV v České republice. Naši zákazníci si tak mohou být opravdu jistí, že svému automobilu poskytují tu nejlepší možnou kvalitu,"říká Michal Janda, marketingový manažer OMV pro Českou republiku, a dodává: "Tato certifikace by měla být pro zákazníka vodítkem kvality nabízených pohonných hmot na trhu".

Skupina TÜV vznikla před 130 lety a je sdružením pěti německých a jedné rakouské organizace zabývající se testováním výrobků všeho druhu. Sdružení jako nezávislý konzultant kontroluje provozy, energetická zařízení, motorová vozidla či různé výrobky za účelem ochrany lidí a životního prostředí proti různým nebezpečím. Certifikační společnost TÜV je pravidelně podrobována dozoru evropských akreditačních orgánů a dává tak záruku vysoké kvality produktů. Držiteli certifikátu TÜV je i řada společností na českém trhu.

Doplňující informace:
OMV Česká republika, s.r.o.

Společnost OMV vstoupila na český trh v roce 1991 jako OMV Česká republika, s.r.o. Centrálu má v Praze a v současné době provozuje 205 čerpacích stanic a drží 13% podíl na trhu v České republice. Čerpací stanice OMV jsou multifunkčními centry služeb – jsou to čerpací stanice pro lidi i vozidla. Zákazníci OMV mají k dispozici paliva, maziva a služby mycích linek; kromě toho 122 stanic VIVA nabízí čerstvé sendviče,
občerstvení a širokou škálu doplňkových služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává téměř 70 lidí a vytvořila více než 2 000 pracovních míst prostřednictvím své sítě čerpacích stanic.

OMV Aktiengesellschaft
S celkovými tržbami ve výši 23 miliard EUR a zhruba 24 100 zaměstnanci v roce 2015 je OMV Aktiengesellschaft jednou z největších rakouských průmyslových společností obchodovaných na burze. V oblasti průzkumu a těžby (Upstream) se OMV soustřeďuje na tři klíčové regiony – region CEE (Rumunsko, Rakousko), Severní moře a také oblast Středního Východu a Afriky. V roce 2015 těžila společnost OMV okolo 303 000 barelů ropného ekvivalentu denně. V oblasti rafinace a odbytu (Downstream) má společnost OMV k dispozici roční kapacitu rafinérií 17,8 milionů tun a ke konci roku 2015 provozovala zhruba 3 800 čerpacích stanic v 11 zemích. V Rakousku provozuje OMV síť plynovodů a má také zásobníky zemního plynu v Rakousku a Německu. Objem prodeje plynu v roce 2015 dosáhl hodnoty 110 TWh.

Vyhledávač olejů